Linkbuilding Strategie

Linkbuilding is een essentieel aspect van SEO. Je kunt het perfecte bericht schrijven, maar als zoekmachines er niet minstens één link naar kunnen volgen, zal het hoogstwaarschijnlijk dagen lang tevergeefs wachten op bezoekers om de uitstekende inhoud te bewonderen. Google heeft links van andere websites nodig om jouw bericht te vinden. Hoe meer links, hoe beter. Maar pas op, de kwaliteit van de links is belangrijk! Niet elke link is hetzelfde waard. Erger nog: sommige links kunnen een negatieve invloed hebben op jouw site. Wanneer je wilt beginnen met linkbuilding is het van belang eerst een strategie uit te werken. Als linkbuildingbureau kunnen we jou helpen met het opzetten van een goede linkbuilding-strategie die de zichtbaarheid en traffic van jouw website door middel van organische positionering vergroot.

Wat is een link?

Toppositie in zoekmachines bereiken

Simpel gezegd, een link of een hyperlink is een verbinding tussen twee pagina’s op internet. Met een link kun je mensen doorverwijzen naar een pagina, post, afbeelding of ander object op internet. Links zijn er in de eerste plaats voor mensen: met een link kun je gemakkelijk “reizen” van de ene weblocatie naar de andere.

Maar links zijn ook goed voor zoekmachines; robots van zoekmachines volgen links om pagina’s op internet te ontdekken. Om een ​​robot uw website te laten vinden, heeft u minimaal één hyperlink nodig vanaf een website. Ervoor zorgen dat u die eerste link krijgt, is een van de dingen die u echt moet doen wanneer u een geheel nieuwe website lanceert.

Waarom een linkbuilding strategie?

De belangrijkste reden om aan jouw linkbuilding strategie te werken is dat concurrenten hoger zullen scoren in zoekmachines dan jou wanneer jij niet aan linkbuilding doet of geen goede strategie volgt. Jammer genoeg zijn er nog steeds veel ondernemers die geen strategie implementeren wanneer zij beginnen met het creëren van hun linkprofiel. Vaak wordt aangenomen dat het goed is om zoveel mogelijk links naar een website te krijgen. Bij linkbuilding gaat het tegenwoordig niet meer om kwantiteit, maar om de kwaliteit van links. Linkbuilding vergt daarom tijd, moeite en doorzettingsvermogen.

Goede linkbuilding heeft uiteindelijk twee voordelen: 1) Meer mensen klikken op jouw link, wat leidt tot meer direct verkeer en 2) het zal zoekmachines helpen begrijpen waar jouw pagina over gaat, wat mogelijk leidt tot meer verkeer van zoekmachines en een hogere ranking.

Linkprofielanalyse​

Toppositie in zoekmachines bereiken

Wanneer je nog onbekend bent met linkbuilding is het verstandig om te beginnen met het uitwerken van een linkbuilding strategie. Bij Brandmatchers zijn wij compleet gefocust op linkbuilding en zorgen we graag voor het perfecte linkprofiel. We beginnen met een uitgebreide linkprofielanalyse van jouw website of webshop om een goed overzicht te krijgen van het huidige linkprofiel en de verbeterpunten.

Effectieve Linkbuilding Strategie

De resultaten van de linkprofielanalyse nemen we als startpunt voor het opstellen van een strategie die op maat wordt gemaakt voor jouw website. We gaan kijken hoe we het linkprofiel het beste kunnen versterken en op welke zoekwoorden de focus gaat liggen. Het is van belang dat we deze zorgvuldig selecteren, aangezien jij op deze zoekwoorden hoger gaat scoren in zoekmachines. Het doel van Brandmatchers is om een natuurlijk linkprofiel te creëren waardoor jouw website een toppositie online kan bemachtigen. We doen dit door te zorgen dat de linkjes altijd aan de volgende eisen voldoen:

·       Ze komen van pagina’s van autoriteit
We zorgen ervoor dat jouw links van gewaardeerde bronnen komen, in plaats van die van lage kwaliteit.

·       Verhogen met tijd
Het aantal links zou in de loop van tijd moeten toenemen, in plaats van in éen keer in bulk te worden gemaakt en nooit meer te groeien.

·       Komen uit thema relevante bronnen
Backlinks moeten niet komen uit bronnen die niet overeenkomen met het onderwerp van jouw pagina.

·       Natuurlijke mix van verschillende technieken
We creëren een perfect linkprofiel door het gebruiken van verschillende technieken waaronder nieuwsberichten, linkbuilding op premium websites, SEO-blogs en startpagina’s en kolommen.

·       Gebruik relevante, natuurlijk ankertekst
Het is de regel in moderne SEO: geen trefwoord-dingen!

·       Brengen nuttig verkeer naar jouw site
Het zijn links die mensen kunnen gebruiken, die alleen zoekmachines. We zorgen ervoor dat de links bezoekers van hoge kwaliteit naar jouw pagina sturen, niet links die blijven staan en waarop nooit geklikt wordt.

·       Een gezonde mix van follow en nofollow
Natuurlijke linkprofielen omvatten zowel volglinks als legitieme nofollow-links.

Bijhouden van je linkprofiel

Linkbuilding is net als SEO een investering en heeft constant updates nodig. Het is dan ook van belang om je linkprofiel up to date te houden. Wanneer je dit niet doet, zullen de bestaande links in waarde verminderen waardoor jouw positie binnen zoekmachines daalt. Je behoudt een hoge rangschikking door te zorgen dat er nieuwe hoogwaardige links geplaatst worden die je linkprofiel sterk houden.

Toppositie in zoekmachines bereiken