Internationale Linkbuilding

Heb jij een website en wil je niet alleen in Nederland, maar ook in onze buurlanden beter bereik genereren? Een recente studie van een miljoen zoekresultaten in Google toonde aan dat de belangrijkste factor met betrekking tot ranking de backlinks van de pagina zijn. Het algoritme van Google kan ook gemakkelijk de backlinks onderscheiden van de taal, dus het is essentieel dat de taal van de backlinks dezelfde is als die van de gelinkte pagina. Een website met honderden Nederlandse links van hoge kwaliteit, maar geen Duitse of Belgische links, zal bijvoorbeeld goed scoren in Nederland, maar niet hoog in Duitsland of België. Om zichtbaar te zijn in de Europese markt is linkbuilding dus van groot belang.

Als jouw website in meer dan één land en taal actief is, is het essentieel dat uw internationale SEO-partner een echte meertalige linkbuilding-service biedt. Zonder de mogelijkheid om meertalige links aan te bieden, zult u merken dat uw website het goed doet in één taalgebied, maar zelfs als de inhoud van uw website vlot wordt vertaald, zal dit succes niet worden weerspiegeld in andere landen.

De meertalige linkbuilding van Brandmatchers biedt echte internationale SEO-diensten in vier verschillende Europese talen. We kunnen ervoor zorgen dat uw website in elk Europees gebied waar we zaken doen profiteert van ons efficiënte linkbuilding-programma.

Strategieën per land

Zoals we in Nederland ook al zien zijn er verschillende manieren van linkbuilding. Deze mix varieert in de internationale markt en bepaalde strategieën zijn beter, of juist niet, toepasbaar in andere landen. Het fundament van elke strategie is het genereren van inkomende links van domeinen met hoge autoriteit.

Internationale Linkprofielanalyse

Voordat we beginnen met de campagne, maken we een analyse van het internationale linkprofiel. Door middel van deze analyse krijgen we een goed overzicht van het huidige linkprofiel en de verbeterpunten. Er wordt gekeken naar de inkomende backlinks en de ankertekst die hiervoor wordt gebruikt. Het kan voorkomen dat er referenties naar boven komen die op langdurige termijn schadelijk kunnen zijn. Deze zullen we verwijderen voordat we het profiel verder gaan ontwikkelen.

Mix van Strategieën

De methodes die we gebruiken om het linkprofiel perfect te maken verschillen per land. Door het Duitse algoritme van Google is in Duitsland is voorzichtigheid nodig en focussen we daarom op links vanuit kwalitatieve platformen. In Frankrijk en Spanje kennen ze geen startpagina’s en in België zijn we genoodzaakt rekening te houden met de tweetaligheid. Hierdoor is ieder internationaal linkprofiel uniek.

  • PR-campagnes zorgen voor de inkomende links met de hoogste autoriteit. Nieuwswebsites hebben namelijk veel organisch verkeer en een hoge DA-waarde, wat zorgt voor een hoge linkwaarde en een sterkere site voor jou. Hiernaast genereert het persbericht tegelijkertijd ook naamsbekendheid voor jouw bedrijf bij de juiste doelgroep. Brandmatchers werkt samen met PR-experts in de landen in ons portfolio om plaatsingen te realiseren.

  • Door het plaatsen van content op branche relevante platformen met daar in backlinks verwerkt creëer je behoorlijk veel (organisch) verkeer. Deze platformen hebben een hoge SEO-waarde en worden gezien als betrouwbare informatiebron. Met onze jarenlange ervaring in zowel SEO als Linkbuilding hebben we een groot Europees netwerk opgebouwd met tekstschrijvers die het mogelijk maken om relevante content en backlinks te plaatsen op de juiste platformen.

  • We zetten kwantitatieve links in om product- of categoriepagina’s te versterken. Dit doen we omdat het vaak moeilijk is om enkel kwalitatieve links te bouwen voor websites met veel landingspagina’s. Omdat we ervoor kunnen zorgen dat deze links op een groot aantal sites geplaatst kunnen worden, kunnen we er heel specifiek werk in doen zodat we altijd relevante links kunnen plaatsen.

Transparantie en Rapportage

Zodra de campagne is gelanceerd, zullen we de voortgang van de zoekmachine ranking continue volgen. Bij Brandmatchers rapporteren we maandelijks de resultaten van de geplaatste links.